Goede schoenen zijn schaars. Bij veel webwinkels koop je voor een tientje een paar schoenen die je vervolgens na één seizoen weer kan weggooien. Zonde, want een goed paar schoenen kan makkelijk tien jaar mee als je er goed voor zorgt. Maar waar vind je deze schoenen dan en waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw paar schoenen als je er lang plezier van wilt hebben? In dit artikel helpen we je op weg.

Zoek een echte schoenenboer.

Enkele tientallen jaren geleden kochten de meeste mensen hun schoenen bij een echte schoenenwinkel. Met de komst van het internet is dit natuurlijk sterk veranderd. Waar voorheen de traditionele schoenenwinkels zich vestigden op het internet om daar hun product aan de man te brengen, zie je tegenwoordig veel goedkope kledingmerken die schoenen laten produceren in lagelonenlanden en deze verkopen voor een spotprijsje. Probleem hierbij is dat er veel expertise is verloren op het gebied van kwaliteitsschoenen . Koeienleer heeft plaatsgemaakt voor synthetisch leer van slechte kwaliteit en het vakmanschap van de productie is in deze gevallen verloren gaan. Om ervoor te zorgen dat je een goed paar schoenen koopt is het dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een echte schoenenwinkel die nog de nodige expertise in huis heeft.

koop het juiste merk

Als je een goede winkel hebt gevonden is het belangrijk om ook het merk te kopen dat het best past bij jouw gebruik. Op het moment dat je grote stukken wil wandelen door de natuur dan is het belangrijk dat je goede wandelschoenen koopt en op het moment dat je actief wil gaan sporten dan moet je echte sportschoenen kopen. Er zijn ook schoenen die zich goed lenen voor beide toepassingen en wat meer multi-inzetbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld hi tech schoenen of veja sneakers heren. Net zo belangrijk als de aanschaf van het juiste merk is de zorg die je zelf in je schoenen steekt. Kwaliteitsschoenen vergen ook kwalitatief onderhoud. Dit betekent dat je de schoenen regelmatig impregneert om ze een waterafstotend laagje te geven. Leren schoenen moeten regelmatig worden gepoetst en worden voorzien van een laag schoensmeer. Sneakers van textiel kunnen worden gewassen in de wasmachine op een speciale stand. Voor vrijwel alle schoenen geldt in ieder geval dat je ze kan schoonmaken met een natte doek of spons. voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je ook een beetje oplet waar je doorheen loopt en waar je je schoenen aan blootstelt.

Leave a Reply