Begin jij dit jaar ook aan een studie in een nieuwe stad, verder weg van jouw woonplaats? Dan zou het zomaar kunnen dat je op zoek bent naar een kamer. Het hele “hospiteer-proces” is een hele vreemde ervaring an sich. Het is ook vaak het geval, dat veel studenten niet bepaald bezig zijn met datgene wat je te wachten staat wanneer het je uiteindelijk gelukt is om een kamer te vinden. Vaak komen kamers namelijk vrij, op het moment dat de vorige bewoner zeker weet dat hij of zij iets nieuws gevonden heeft. Het zou dus zomaar kunnen dat je binnen één à twee weken je intrek moet nemen in je nieuwe kamer. Nadat je even een momentje hebt genomen om het allemaal op je te laten inwerken, moet je toch echt snel aan de slag. Dit zijn de dingen waar je even aan moet denken. 

Koop je meubels tweedehands

Zeker wanneer je voor de eerste keer op kamers gaat, dan kan het erg prijzig zijn om meubels aan te schaffen. Neem daarom eens een kijkje op Marktplaats of Facebook Marketplace. Zeker wanneer je zoekt op de locatie van je nieuwe studentenstad, zie je meubels die je niet ver van A naar B hoeft te verplaatsen. Naast dat deze methode kostenbesparend is, is het ook nog eens goed voor het milieu. 

Schaf op tijd je fiets aan! 

In een studentenstad, is vaak een goede dienstregeling aanwezig. Toch moet je ook een beetje de kans nemen om te genieten van de onafhankelijkheid die je nu hebt. Nu je een kamer hebt, moet je namelijk niet meer willen wachten op het OV dat vertraagd is of niet eens komt opdagen. Schaf daarom op tijd jouw nieuwe damesfiets of herenfiets aan! Zo hoef je ook niet continu afhankelijk te zijn van de specifieke haltes waar de bus langskomt, maar kun jij jouw boodschappen doen via de snelste route. 

Meld je op tijd aan in je nieuwe gemeente

Ook moet je niet vergeten om je op tijd in te schrijven in je nieuwe gemeente. Veel studenten vergeten dit over het hoofd. Echter, ook jij moet je inschrijven wanneer je op kamers gaat wonen. Doe je dit niet op tijd, dan kan er een boete op staan. Voor de beste begeleiding en introductie kun je daarom ook langs gaan bij het stadhuis van je nieuwe gemeente. Dit is een gunstig moment om ook nog prangende vragen te stellen.

Leave a Reply