We kunnen er (helaas) niet meer omheen: de laatste maanden blijft de energieprijs stijgen. Wanneer je over een eigen bedrijf beschikt en het tijd is voor een nieuw contract omtrent energie zakelijk is het niet gek wanneer je schrikt van de energieprijzen. Hoewel er zo snel niets aan de hoogte van de energietarieven te veranderen is, kun je wel enkele stappen nemen om er in ieder geval voor te zorgen dat je zo min mogelijk geld kwijt bent. Daar helpen we je graag een handje bij. In dit artikel lees je daarom enkele handige tips om de beste energiedeal voor je bedrijf te scoren.

Overstappen van energieleverancier loont (bijna) altijd

Wat veel ondernemers bijvoorbeeld niet weten, is dat overstappen bijna altijd loont. Ieder energiecontract beschikt over een einddatum. Zodra die einddatum in zicht komt, moet er een keuze worden gemaakt: blijf je hangen of stap je over? Wanneer je voor de meest aantrekkelijke energiedeal wilt gaan, is het aan te raden om naar een ander energiebedrijf te gaan. Energieleveranciers stunten namelijk (bijna) altijd met hun prijzen om zo nieuwe zakelijke klanten te trekken. Nu de energietarieven in de lift zitten, zullen de aanbiedingen wellicht iets minder scherp zijn. Toch kan het geen kwaad om eens goed rond te kijken waar je wat kunt krijgen voor welke prijs. Blijven hangen bij je energieleverancier is namelijk in de meeste gevallen duurder, tenzij je leverancier je een interessant aanbod doet. Wat je ook doet; onderneem in ieder geval actie wanneer je zakelijke energiecontract bijna afloopt.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Nu vraag je je wellicht af waar je zo snel een nieuw energiecontract kunt vinden. Simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Dat hoef je gelukkig vandaag de dag niet zelf te doen. Op Minder.nl vind je een handige tool die voor jou op zoek gaat naar de beste aanbiedingen voor je bedrijf. Vul je gegevens, je jaarlijkse verbruik en je overige wensen in en de zakelijke energievergelijker gaat op zoek. Omdat zo'n tool altijd onafhankelijk is, weet je zeker dat je het totale aanbod van dat moment te zien krijgt. Kort samengevat betekent dat dat je niet meer verder hoeft te zoeken, omdat je alle mogelijke aanbiedingen al te zien krijgt. Pak dus gerust een kopje koffie of een kop thee en ga lekker relaxed achterover zitten, terwijl de zakelijke energievergelijker van Minder.nl het zoekwerk doet. Dit kun je op ieder moment van de dag en waar je ook maar bent doen. Op die manier is een nieuwe energiedeal vinden wel heel eenvoudig.

Vergeet naast einddatum ook niet je opzegtermijn

Waar we eerder in dit artikel het al hadden over de einddatum van een zakelijk energiecontract is het daarnaast nodig om goed te kijken naar de opzegtermijn van datzelfde contract. De einddatum wil je sowieso niet vergeten, omdat je energieleverancier het contract anders stilzwijgend kan verlengen. Helaas gebeurt dat nooit tegen aantrekkelijke energietarieven; je betaalt altijd meer dan je had gedaan als je was overgestapt. Opletten dus wanneer je over moet stappen! Maar: zorg ervoor dat je niet te vroeg overstapt, want je hebt ook te maken met een opzegtermijn. Dat is de periode vanaf wanneer je mag overstappen. De ene leverancier hanteert een termijn van een maand, terwijl de andere drie maanden rekent. Let daar dus al bij het afsluiten van je energiecontract goed op, want anders kun je te maken krijgen met een opzegboete. Dat is het bedrag dat je moet betalen voor de energie die nog 'open' staat, waardoor je dus sowieso niet de beste deal hebt omdat je dan dubbele kosten hebt.

Leave a Reply