Heb je een nieuw huis gekocht en heb je een kleine tuin tot je beschikking? Of woon je al een tijdje op dezelfde plaats, maar wil je graag meer uit je kleine tuin halen? Veel mensen met een kleine tuin vinden het lastig om hun tuin in te richten; het is al snel vol en ze kunnen er niet alles in kwijt wat ze willen. Herken jij dit? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe jij het meeste kunt halen uit de beperkte ruimte die je in je tuin hebt. 

 

Werk verticaal

Een slimme manier om meer uit de beschikbare ruimte van een kleine tuin te halen, is door niet alleen horizontaal, maar ook verticaal te werken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door meer plantenbakken aan de schutting te hangen, een klimop tegen de muren te zetten of een uitklapbare tafel aan de wand te bevestigen. Door verticaal meer te doen aan decoratie, houd je meer horizontale oppervlakte over om te gebruiken voor je tuinmeubels. 

 

Maak slim gebruik van je meubilair

Heb je een kleine tuin? Dan kun je natuurlijk een grote loungeset aanschaffen die de helft van je tuin in beslag neemt, maar het is slimmer om anders om te gaan met het meubilair dat je in de tuin plaatst. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele tuinstoel, zoals een loungestoel tuin, in plaats van een grote loungeset. Maak gebruik van kleinere tafels en zet geen grote parasol neer, maar bevestig deze aan de wand. Door slim gebruik te maken van kleiner en meer flexibel meubilair, kun je gemakkelijk meer ruimte vrijmaken in de tuin. Zo houd je genoeg plek over om comfortabel door de tuin heen te bewegen en kun je meer ruimte maken voor verschillende activiteiten die je in de tuin wil ondernemen. 

 

Zorg dat je kunt uitbreiden of inperken 

Wanneer je een kleine tuin hebt, is het belangrijk dat je flexibel kunt zijn. Komen er veel mensen op bezoek? Dan is het prettig wanneer je wat extra inklapbare tuinstoelen en tafeltjes neer kunt zetten, en andere meubelstukken gemakkelijk weg kunt zetten of op kunt bergen. Zo kun je, afhankelijk van de hoeveelheid mensen die op ieder moment aanwezig zijn, meer of minder ruimte vrijmaken zodat iedereen een zit- of staanplaats heeft en houd je op rustige dagen meer ruimte over om rustig in de tuin te ontspannen.

Leave a Reply