Als jij of één van je werknemers een auto nodig heeft om op bezoek te gaan bij klanten of om inkopen te doen bij één van onze buurlanden, is het erg handig dat de onderneming over één of meerdere auto’s beschikt. Om ervoor te zorgen dat de buffer van de onderneming niet opraakt door het aankopen van een auto, kan een onderneming het beste ervoor kiezen om een auto te leasen. Er zijn meerdere soorten vormen van leasen op het zakelijk gebied. Dit zijn namelijk operational lease en financial lease. Veel mensen kiezen voor financial lease. Waarom zij kiezen voor financial lease en waarom jij ook moet kiezen voor financial lease vind je hier. 

 

De auto wordt eigendom van de onderneming 

Het grootste voordeel van financial lease is dat de auto eigendom van de onderneming wordt zodra het contract is afgelopen. Veel ondernemingen kiezen hiervoor omdat ze dan ook de waarde van de onderneming een klein beetje kunnen verhogen en ook willen veel ondernemers meer zeggenschap over de auto hebben. Als je voor het financial leasen van een auto kiest, dan kan je bijvoorbeeld de motor opvoeren, maar je kan ook de auto een andere kleur geven. Dit is niet mogelijk als je ervoor kiest om een auto operational te leasen. 

 

Fiscale voordelen 

Auto leasen bij financial lease heeft ook fiscale voordelen en dat is natuurlijk zeer fijn. Als een auto geen marge auto is, dan kan de betaalde BTW teruggevorderd worden via de belastingdienst. Ook kan de aanschafprijs van de auto van de winst afgetrokken worden waardoor het mogelijk is dat de onderneming minder winstbelasting hoeft te betalen. Dit is vaak niet interessant voor grote ondernemingen, tenzij ze meerdere auto’s aanschaffen. 

 

Groot aanbod aan auto’s 

Wanneer je wilt kiezen voor financial lease, dan kan je kiezen uit een zeer groot aanbod aan auto’s. Dit is zeer handig als je op zoek bent naar een specifieke auto want dit is vrijwel niet mogelijk als je voor operational lease kiest. Elke merk kan je wel vinden met financial lease of je nou een Ferrari wilt leasen of een Maybach wilt leasen, het is allemaal mogelijk met financial lease. Houd er wel rekening mee dat financial lease auto’s vaak tweedehands zijn, maar dat hoeft natuurlijk niets uit te maken. De auto’s worden altijd door de leasemaatschappij nagekeken dus je kan veilig de weg op gaan. 

 

Leave a Reply