Boek eens een hotel berlijn. Je weet namelijk niet wat je ziet als je eens een bezoek brengt aan de hoofdstad van Duitsland. Berlijn geldt als een zeer levendige, trendy en dynamische stad, waar voor echt iedereen wat te doen is. Er zijn hotels genoeg in Berlijn, voor elk budget en van zeer luxe tot heerlijk basic. Berlijn is bovendien helemaal niet ver van jouw bed. Je kunt prima vakantie vieren ‘in de buurt’. Wat dat betreft is een last minute Nederland ook al zeer de moeite waard. 

Boek een weekend of nog langer Berlijn!

Ga je naar Berlijn, boek dan in elk geval een lang weekend of liever nog langer. Doe je dat niet, dan krijg je niet de gelegenheid om al het moois van Berlijn met eigen ogen te zien.  Zoals bekend is Berlijn de hoofdstad van Duitsland. Het is een land vol geschiedenis en cultuur vooral. Het was de grens tussen Oost en West en die restanten zijn nog steeds goed zichtbaar en dat is zeker aan te raden om te bezoeken.

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

Berlijn heeft erg veel te bieden. Dit gaat van de fernsehturm tot het Rijksdaggebouw en van het Jüdisches Museum tot het al even bekende DDR museum. In Berlijn maak je de leukste rondvaarten over de Spree. De stad leent zich eveneens prima voor sightseeing te voet en je vindt er talloze restanten die ons herinneren en stil doen staan bij de Tweede Wereldoorlog. Je kunt Berlijn befietsen en bezoek ook Potsdam, ook al zo’n historische plek in de geschiedenis van Duitsland en Europa. Berlijn leent zich voor culinaire tours en monument Sachsenhausen moet je zeker ook eens een bezoek brengen. En dan hebben we het nog niet eens over de uitgaansgelegenheden en de mogelijkheid om te shoppen in deze wereldstad. Want die mogelijkheden zijn echt eindeloos. Slaag je niet om de juiste aankopen te doen in het centrum van Berlijn, dan slaag je echt nergens!

Genieten in eigen land voor een aantrekkelijke prijs

Ook een last minute in eigen land kan overigens ook de moeite waard zijn. Nederland heeft veel meer te bieden dan je wellicht zou denken. En als de weergoden je goed gezind zijn, dan kun je ook in eigen land gewoon een heerlijke zon, zee en strandvakantie boeken. En dat vaak ook nog eens tegen een zeer lage prijs. Geluk zit ‘m vaak niet in het aantal kilometers dat je aflegt. Schoonheid is vaak dichterbij dan je denkt .

 

Leave a Reply