Ben je bezig met de (her)inrichting van je woning en ga je een nieuwe vloer uitzoeken? En wil je graag een houten vloer aanschaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je tot aankoop van je nieuwe vloer overgaat. Ben je benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder om te ontdekken wat de vijf belangrijkste aandachtspunten zijn bij het kopen van een nieuwe, houten vloer. 

 

Kies voor het juiste type hout

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ga je een houten vloer aanschaffen? Ga dan goed na welk type hout het beste bij jouw situatie past. Bekijk bijvoorbeeld hoe hoog de hardheid van de vloer moet zijn (hoe intensiever het gebruik van de vloer, hoe hoger de hardheid moet zijn). Ook is de ene houtsoort duurzamer dan de andere. Houd hier dan ook goed rekening mee wanneer je een nieuwe vloer uitzoekt. 

Kies voor een vloer met garantie

Het kopen van een nieuwe vloer van hout doe je niet zomaar, het is een flinke investering en het is de bedoeling dat je nog jarenlang plezier kunt hebben van je mooie, nieuwe vloer. Zorg er dan ook voor dat je je nieuwe vloer niet bij de eerste, de beste aanbieder koopt. Kies voor een vloer waarop je van de verkoper garantie ontvangt. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij deze aanbieder van vloeren in Apeldoorn

Ga na of de ondervloer van goede kwaliteit is 

Voor een goede houten vloer is de ondervloer cruciaal. Controleer altijd, voordat je de nieuwe vloer laat of gaat leggen, dat de ondervloer droog, stabiel en vlak is. Alleen wanneer de ondervloer aan deze eisen voldoet, kun je er een houten vloer op leggen. 

Meet de ruimte goed op

Vloeren van hout  zijn vaak op maat en in de vorm van losse planken verkrijgbaar. Toch is het erg vervelend als je weer terug moet naar de aanbieder, omdat je planken tekort komt. Voorkom dubbel werk en zorg ervoor dat je altijd de woonkamer goed opmeet en koop liever te veel dan te weinig hout in. 

Ga na of en hoe het hout behandeld moet worden 

Hout is een gevoelig materiaal. Veel houtsoorten kunnen en/of moeten behandeld worden, voordat ze als vloer in een woning geplaatst worden. Door het hout goed te behandelen met een lak of beits, bescherm je het hout tegen vocht en verkromming. 

Leave a Reply