Hillhout tuinhout biedt hout aan voor overkappingen. Je ziet overkappingen waarschijnlijk regelmatig in verschillende tuinen terugkomen. Je hebt wel een getwijfeld of je een overkapping wilde, want je vond het er wel mooi uitzien, maar waar heb je eigenlijk een overkapping voor en is het echt een toevoeging voor je huis en tuin?

Verlengstuk van je huis

Je kunt een overkapping best zien als een verlengstuk van je huis, maar dan buiten. Stel je bent in je tuin aan het barbecueën dan kan het best fijn zijn om onder je overkapping te zitten. Als het bijvoorbeeld heel warm en zonnig is, willen mensen niet verbranden. Dan kan een overkapping tuin best handig zijn. Soms kan het zomerse weer in Nederland ineens omslaan naar regen. In zulk soort gevallen kan het ook erg fijn zijn om een overkapping te hebben.

Een ander voorbeeld voor wanneer een overkapping fijn is. Thuiswerken is tegenwoordig helemaal niet gek en ook dat kan je perfect onder de overkapping doen. Als het lekker weer is en de zon schijnt is het zonde om niet buiten te zitten. Maar als je op een laptop aan de slag moet, kan je normaal gesproken niet buiten zitten omdat je dan last hebt van de zon. Met een overkapping kan je wel buiten werken met je laptop, omdat je lekker uit de zon kan zitten.

Ook in andere seizoenen

We hadden het hiervoor over mooi weer scenario’s, maar ook wanneer het herfst of winter is kun je onder je overkapping zitten. Allereerst bijvoorbeeld met een terrasverwarmer. Deze kun je vaak, afhankelijk van de grote, neerzetten of ophangen. Deze zorgt voor lekker veel warmte, waardoor je nog steeds buiten kan zitten wanneer het winter of herfst is. Een andere optie is een glazen schuifwand plaatsen onder je overkapping. Hierdoor zit je soort van binnen, maar toch onder je overkapping. Op deze manier kan je in elk seizoen buiten zitten en bepaal je zelf of je de schuifwand open of dicht doet.

Je kunt het onder je overkapping zo gezellig maken als je zelf wilt. Zet er een paar stoelen en een tafel neer en je kunt de hele zomer buiten zitten of het nu mooi weer is of niet. Het is het ideale verlengstuk van je tuin en huis en wanneer je een schuifwand plaatst maakt het ook niet uit of het mooi weer is of niet. Ga snel naar Hillhout tuinhout om te inventariseren wat mogelijk is met uw tuin.

Leave a Reply